Gijsbert
Trainee Consultant

Waarvoor kom jij in je werk 5 minuten eerder je bed uit?

Wat heeft je verrast na je start met de Masterclass?

Waarvoor kom jij in je werk 5 minuten eerder je bed uit?

Goeie vraag. Dat zijn een paar dingen bij HSO. Ten eerste de feedback, de positieve reacties als wij iets voor een klant fixen of iets bedenken dat hun bedrijf beter maakt. Dat zien we echt als overwinningen. Dat geeft een goed gevoel: “Hè, lekker. Weer iemand geholpen.”. En het team natuurlijk. Allemaal ergens tussen de 25 en 40. Echte millennials, hahaha. Maar een fijne mix van junior en senior. We werken echt goed samen.
En dan is er nog de afwisseling: gelukkig heb ik elke dag iets anders te doen. Ik heb steeds een nieuw doel. En zo heb ik drie redenen waarom ik elke ochtend weer die drive voel om in de auto te stappen en naar Amsterdam of Veenendaal te karren.

Wat heeft je verrast na je start met de Masterclass?

Toen ik begon met de Masterclass, had ik geen idee wat me te wachten stond. Maar het was wel een perfecte manier om me bij HSO te laten landen. En om onverwachte en ingewikkelde verrassingen te voorkomen. Maar wat me daarna echt verrast heeft, is de grote diversiteit aan klanten en projecten. En ook dat je daartussen kunt switchen. Als je een project niet interessant vindt, of de materie ligt je niet, ga je iets anders doen. Het is gewoon heel prettig dat dat mogelijk is. Het kan natuurlijk niet altijd, want soms is er te weinig capaciteit. Maar als je dan je collega’s kunt helpen is dat ook van toegevoegde waarde.

Heb je zelf al een zo’n switch gemaakt?

Heb je zelf al een zo’n switch gemaakt?

Ja, laatst nog. Mijn project ging on hold. Toen vroegen ze of ik mee wilde draaien in het Customer Retail Team, dat is een team dat High Performance klanten als het ware beheert. Daar hoort een stukje onderhoud bij, maar het gaat vooral om proactief meedenken over optimalisaties. In en outside the box.

Ik zat er toen pas 2 maanden en het leek me een prima manier om ervaring op te doen. Vooral in het omgaan met klanten en het gestructureerd aanpakken van HSO-projecten.

Het heeft mij geholpen mijn plek binnen HSO te vinden en me te ontwikkelen. Het had ook anders kunnen gaan. Als ik het niks had gevonden.
Maar dan had ik dat met mijn teamleider besproken. Dat is wel heel relaxed. Je kunt gewoon binnenlopen en je vraag neerleggen. Dan gaan ze samen met jou op zoek naar een project dat wel bij je past. Je zou misschien denken dat ze dan ook wel eens zeggen “Ja, sorry, maar je moet hier nu toch echt even blijven zitten.” Maar dat gebeurt dus gelukkig niet.

Beschrijf HSO eens in een paar punten die voor jou belangrijk zijn

Hoe zag jouw Journey bij HSO eruit?

Beschrijf HSO eens in een paar punten die voor jou belangrijk zijn

Ok, daar gaan we:

Weinig hiërarchie, veel verantwoordelijkheid, lak aan de status quo in de branche, samenwerken, goed salaris, mooie manier om je carrière te starten, goede balans tussen werk en privé, zelf je carrière-pad uitstippelen, team-uitjes, de lunch en het kerstdiner die we tijdens corona thuisgestuurd kregen, ongein op de interne chat en natuurlijk de reiskoffer die we kregen toen we begonnen. Zijn er best veel, hè?

Hoe zag jouw Journey bij HSO eruit?

Ik begon natuurlijk met de masterclass. Samen met de hulp van mijn collega’s zorgde dat voor een goede landing. Ik werd onderdeel van een projectteam en ik leerde Microsoft Dynamics kennen. We hebben toen het team omgebouwd tot een zelfsturend team zodat we zo snel en efficiënt mogelijk kunnen werken. Nu doe ik mooie projecten in Nederland en zit ik in internationale samenwerkingen. Dan draai je zelf en als bedrijf echt mee aan de top van de branche. En dat allemaal in een ijzersterk team. Dat geeft energie.

Wat zou jij verbeteren bij HSO als jij het voor het zeggen had?

Welke eigenschappen heeft jouw ideale collega?

Wat zou jij verbeteren bij HSO als jij het voor het zeggen had?

We leren tijdens die masterclass ontzettend veel, maar ik merkte dat ik nog wel meer kennis opgedaan had willen hebben toen ik ging echt aan het werk ging. Dat zorgde af en toe voor een barrière. Wat dan wel weer heel fijn was: mijn collega’s kon ik altijd om hulp vragen.

Welke eigenschappen heeft jouw ideale collega?

Die is realistisch, ambitieus, doelgericht en gestructureerd. Net als veel mensen hier om me heen.

Ook benieuwd naar hoe mijn collega's het bij HSO ervaren? Lees hier de verhalen van NickNadja en Claudia.