Claudia
Junior ERP Consultant

Wat houdt jouw functie in?

Wat heeft jou positief verrast bij HSO?

Wat houdt jouw functie in?

Ik ben Junior ERP Consultant. En ik ben me aan het specialiseren in productie bedrijven.

Wat ik doe hangt af van de fase van het project waar ik in zit. Maar een project begint altijd met workshops. Daarin vragen we de klant naar hun business requirements. Wat moet hun systeem gaan doen? Hoe moeten de bedrijfsprocessen lopen? Wij vragen door en we geven als consultant natuurlijk adviezen op basis van onze ervaring. Als junior ben ik aan een senior gekoppeld. Die heeft veel ervaring en daar leer ik dan weer veel van. En als het kan, pak ik deelonderwerpen zelfstandig op.  Als het project loopt en we weten wat we moeten doen, gaan we het systeem inrichten. Dat laten we de klant zien. De feedback verwerken we. En dan gaat de klant testen. Als die fase is afgerond gaan we live. En daarna geven we natuurlijk support.

Wat heeft jou positief verrast bij HSO?

De Masterclass vond ik erg leuk om te doen. Ik zat in de laatste lichting die de masterclass fysiek mocht volgen, waarbij we na de trainingen gezellig samen in een huisje zaten. Net voor corona en de lockdowns. Dus dat was ook gewoon gezellig met elkaar.

Wat ik erg fijn vond toen ik er eenmaal werkte: ik heb altijd gezegd dat ik nog een tijd wilde gaan reizen. Kortgeleden kreeg ik te horen dat ik 5 maanden lang reizen en werken kan gaan combineren. Ik begin in Europa, zodat ik nog in dezelfde tijdzone zit als mijn collega’s.  Daarna krijg ik onbetaald verlof en ga ik de wereld verkennen. Ik blijf dus wel in dienst en ik kom ook terug als ik klaar ben met reizen.

Wat vertel je over HSO op een feestje?

Hoe zag jouw Journey bij HSO eruit?

Wat vertel je over HSO op een feestje?

Wat een grappige vraag. Nou, ik begin altijd met te vertellen dat ik consultant ben. En dat we bedrijven helpen met het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van Microsoft applicaties. Dan leg ik uit wat mijn specialisatie is. Dat ik me bezighoud met ERP. Dat daarin primaire bedrijfsprocessen, zoals inkoop, verkoop en logistieke, samenkomen. Als je dat goed doet, behaal je winst op je time to market, bijvoorbeeld. Of je bespaart kosten omdat je minder opslag of mensen in je magazijn nodig hebt. Het draait vaak om efficiency en kwaliteit.

Hoe zag jouw Journey bij HSO eruit?

Nadat ik mijn master in Wiskunde had gehaald en aan het bedenken was wat ik voor werk wilde gaan doen, zei een vriend “Je kunt bij HSO gaan werken.” Ik was altijd wel bezig met computers; zo maakte ik bijvoorbeeld websites. Over programmeren had ik nog geen kennis, maar ik was wel nieuwsgierig geworden. Ik heb me aangemeld voor het Traineeship en daarna ging ik het diepe in. Ik werd gekoppeld aan een senior en kreeg een project waar ik per week 2 dagen aan werkte. We startten met workshops met de klant en ik kreeg de kans om mee te kijken en veel bij te leren. Een jaar later mocht ik zelfstandig aan de slag!

Wel had ik nog vraagtekens over waarin ik me wilde gaan specialiseren.  Dat heb ik dit jaar heel open en eerlijk besproken. HSO heeft daar alle begrip voor. Zodra ik ga reizen, ga ik support leveren. Op verschillende projecten, zodat ik meer gebieden binnen HSO kan verkennen en ervaren.

Ook geef ik nu zelf trainingen tijdens de masterclasses. Dat vroegen ze mij omdat ze weten dat ik uiteindelijk in het onderwijs wil gaan werken. Niet pas aan het eind van mijn carrière, maar al over een een jaar of tien. Ik wil alleen niet zelf als een broekie voor de klas staan. Daarom duik ik eerst zelf het bedrijfsleven in en ga wat van de wereld zien. Die ervaring neem ik dan straks mee het klaslokaal in.

Wat zijn de voordelen van het werken bij HSO?

Wat kan HSO nog verbeteren?

Wat zijn de voordelen van het werken bij HSO?

Goeie arbeidsvoorwaarden. Ik heb een topsalaris, dat durf ik gerust te zeggen. We krijgen een budget om een auto te leasen. En als je dat niet gebruikt, telt het op bij je salaris. In deze tijden is dat een bonus, want ik werk toch veel thuis.  Af en toe ga ik naar klanten. Altijd in overleg en volgens de regels.  Ik denk dat we in de toekomst, als het weer kan, 50% op kantoor en 50% thuis zullen werken.

De vrijheid en het vertrouwen die ze je geven, kan ik enorm waarderen. Mijn ex-vriend werd bijvoorbeeld ziek. Ik kreeg heel makkelijk een aantal zorgverlof-uren die ik zelf vrij mocht inplannen. Zo kon ik mee naar het ziekenhuis, bijvoorbeeld.

De open werksfeer is ook een pluspunt. Iedereen is heel toegankelijk en eerlijk. Ze willen je allemaal helpen. Maar je moet er wel zelf om vragen. Dat vind ik nu met corona wel een dingetje. Iemand bellen is toch een kleine drempel. En ik mis de borrels. Nou ja, missen… ik weet dat ze er zijn en dat ze leuk zijn. Maar ik heb er nog geen meegemaakt. Hopelijk mag dit allemaal snel weer!

Wat kan HSO nog verbeteren?

We mogen wat mij betreft nog duurzamer worden. Het dak van ons kantoor is groot genoeg voor flink wat zonnepanelen. Duurzaamheid lijkt me ook een thema dat de nieuwe generaties collega’s erg belangrijk vinden.

Verder mag het traineeship van mij nog meer over persoonlijke ontwikkeling gaan. Je draait meteen mee, maar je staat nog aan het begin van je professionele loopbaan. Je plonst hier meteen in het diepe en veel mensen zullen dat fijn vinden, maar ik wilde graag nog even wat meer ondersteuning.

Als ik zaken als deze bespreek, merk ik wel dat ze ervoor open staan en dat ze willen verbeteren. En dat is het belangrijkste. Als de wil er is, komt er vanzelf resultaat.

Hoe ziet je ideale collega eruit?

Hoe ziet je ideale collega eruit?

Dat is iemand met wie ik vrienden zou kunnen worden. Met wie ik niet alleen maar over werk praat. We kunnen samen lachen en samen gas geven en productief zijn. We leren van elkaar en stimuleren elkaar. Dat is een mooie wisselwerking en samenwerking. En natuurlijk laten we elkaar in onze waarde. Het mag best een senior zijn, maar niet iemand die op juniors neerkijkt.

Wil je ook de verhalen van mijn collega's lezen? Lees hier de ervaringen van Nick, Nadja en Gijsbert.